Conditional Formating - Copy

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
DzaroG

Conditional Formating - Copy

Odgovor Napisal/-a DzaroG »

Kako skopirati conditional formating v naslednjo celico.

Recimo imam formulo napisano v B1 da če je A1 večja od 0 naj bo rdeča oz če je enako 0 naj bo zelena.
Zdaj ko kopiram B1 v B2 je formula v conditional formating še vedno napisana za A1 torej $A$1 namesto $A$2?

Kako to skopirati pravilno?

Hvala!
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Lahko to podrobneje opišete, pogojno oblikovanje se namreč obnaša popolnoma enako kot se sicer obnašajo formule - torej enakovredno za relativno in absolutno sklicevanje

Z drugimi besedami :).. meni se formula v Excelu 2003 in 2007 obnaša povsem pravilno.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
AndrejL

Odgovor Napisal/-a AndrejL »

odstranite znake $ v conditional formatingu. torej A1 namesto $A$1
DzaroG

enostavno:
v Celici A1 imam napisano 165,50 v celici B1 pa imam napisano cond. form. formulo $A$1>0 in obarvaj rdeče v drugem pogoju pa imam napisano $A$1=0 in obarvaj zeleno...

ko se postavim na celico B1 in stisnem copy ter se potem postavim v celico B2 ter pritisnem prilepi ter grem nato pogeldat cond. form. je notri napisano enako kot v celici B1 jaz pa bi želel da bi pisalo tako da bi delovalo na celico A2
admin
Site Admin

Aha, iz vašega prvega prispevka, sem sklepal, da veste v čem je razlika med $A$1 in A1...

Torej rešitev vašega preoblema je res preprosto v tem, kar vam je svetoval AndrejL - preprosto izbrišite dolarje in vse bo ok
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
DzaroG

Ja drži zdaj dela, haval.

Vendar zakaj pa se napišejo $ ko klikneš na celico in ne samo ime celice brez $ ?
admin
Site Admin

Poglejte si tale prispevek in videli boste kaj pomenijo dolarji. Pri pogojnem oblikovanju pa jih excel uporabi, ker je to smiselno za večino uporabnikov.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Odgovori