pogojno oblikovanje
pogojno oblikovanje
Pozdravljeni,
S pomočjo pogojnega oblikovanja želim, da mi xls najde v stolpcu minalno in maksimalno vrednost, kako naj to naredim?
Hvala za pomoč.
S pomočjo pogojnega oblikovanja želim, da mi xls najde v stolpcu minalno in maksimalno vrednost, kako naj to naredim?
Hvala za pomoč.
Re: pogojno oblikovanje
Pozdravljeni,
Če predpostaviva, da imate podatke v celicah A1 do A500, potem je formula za pogojno oblikovanje mininamle vrednosti sledeča:
Za oblikovanje maksimalne pa seveda:
Če predpostaviva, da imate podatke v celicah A1 do A500, potem je formula za pogojno oblikovanje mininamle vrednosti sledeča:
Koda: Izberi vse
=$A1=MIN($A$1:$A$500)
=$A1=MAX($A$1:$A$500)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Veste ne znam oz. ne vem kje to uporabim, izberem pogojno oblikovanje potem pa kaj?......
Tam izberete, da je pogoj formula in vpišete formulo... Je pa potrebno malce paziti kaj točno vpišete in podobno. Ni popolnoma nič kompliciranega a nimam časa opisovati celotnega postopka. Kot rečeno ni nič težkega in točno to formulo vpišete tja ali pa počakate, da bom v naslednjem tednu stvar po korakih opisal na blogu, saj je uporabna 
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Kot obljubljeno, se podrobnejša navodila nahajajo na blogu.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Pozdrav!
V blogu ste nam prikazali zelo zanimive rešitve se mi pa ustavi pri zadnjih dveh pogojih,
ki jih ne prepozna kot formulo.
Rešitev z povprečjem sem uspel rešiti z malo popravljeno formulo.
Vprašal bi vas, če sem kaj spregledal ali naredil narobe, pa še nečesa ne razumem napisali ste, da se sklicuje na zgornjo desno celico na nekem območju čeprav je (F10) zgornja leva celica.
Se opravičujem, če vprašanja niso vmesna ampak, ker rad prebiram ta forum in vaš blog ponavadi tudi preizkusim vaše rešitve, da se kaj novega naučim.
Lp.
V blogu ste nam prikazali zelo zanimive rešitve se mi pa ustavi pri zadnjih dveh pogojih,
=F10<AVARAGE($F$10:$P$42)
=COUNTIF($F$10:$P$42;F10)>1Rešitev z povprečjem sem uspel rešiti z malo popravljeno formulo.
=F10>AVERAGE($F$10:$P$42)Se opravičujem, če vprašanja niso vmesna ampak, ker rad prebiram ta forum in vaš blog ponavadi tudi preizkusim vaše rešitve, da se kaj novega naučim.
Lp.
Ah vse je ok, tudi formule so pravilne, le oblikovanje je bilo napačno:
< pomeni manjše,
> pa večje...
Blog sem že popravil
< pomeni manjše,
> pa večje...
Blog sem že popravil
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Zadeva je stestirana, deluje, a nekaj me muči. Želim, da imam za določeno kolona več vrst pogojnega oblikovanja, max vrednost naj se obarva zeleno, minimalna rdeče, povprečje pa rumeno, ostale vrednosti pa želim, da imajo puščice gor in dol in sicer tiste, ki so nad povprečjem puščica gor, pod povprečejem puščica dol. Je možno ugoditi moji želji?
Pa še to me zanima, če spremenim podatke po tem, ko so že pogojno oblikovani, ali zadeva še deluje, ali moram na novo pogojno oblikovati?
Hvala lepa že vnaprej
Pa še to me zanima, če spremenim podatke po tem, ko so že pogojno oblikovani, ali zadeva še deluje, ali moram na novo pogojno oblikovati?
Hvala lepa že vnaprej
Nisem zasledil katera Office uporabljate v 2007 je možnost barvnega oblikovanja, ki bi vam ustrezal drugače pa samo dodate nov pogoj. Žal imate v starejših verzijah samo tri možnosti.
Glede puščic pa mislim, da boste morali uporabiti sosednjo kolono in vanjo vnesti formulo.
Po oblikovanju lahko menjate podatke in oblikovanje ostane, če sem prav razumel vprašanje.
Glede puščic pa mislim, da boste morali uporabiti sosednjo kolono in vanjo vnesti formulo.
Po oblikovanju lahko menjate podatke in oblikovanje ostane, če sem prav razumel vprašanje.