funkcija IF

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
roman11
Prispevkov: 7
Pridružen: Pe Okt 23, 2009 8:42 pm

funkcija IF

Odgovor Napisal/-a roman11 »

Spoštovani kolegi po excelu.
Imam težavo, namreč delam si tabelo za svojih 8 kamionov in 10 priklopnikov. Vse sem že naredil, sešteveke tako za kilometre kot za gorivo. Sedaj bi pa rad, da mi excel odgovori ali me opozori kdaj moram ali kamion ali priklopnik peljat na tehnični pregled glede na to da je v celici napisan zadnji TP. Jaz bi pa rad, da mi sosednjo celico obarva mesec dni prej. Dobrotniku, ki mi bo pomagal mu lahko pošljem tudi tabelo. Vse to sem jaz že znal ker imam končan ECDL najvišjega nivoja, samo mi je covid vzel skoraj vse znanje. Za vsako pomoč bom hvaležen, tudi sam sem jih dal kar nekaj na tem portalu, če se kdo najde.....moj mail roman.lovsin@gmail.com

Hvala in ostanite zdravi

Roman
Roman
admin
Site Admin
Prispevkov: 3687
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: funkcija IF

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Zdajle vam bom napisal kako lahko v sosednji stolpec izpišete recimo '***********' (kar takoj pade v oči) če je datum bližje kot 30 dni od današnjega.

Če imate torej datume naslednjega tehničnega pregleda v koloni G in bi želeli v kolnih H videti ali se kateri datum približuje na 30 dni, morate v celico H2 vpisati sledečo formulo:

Koda: Izberi vse

=IF(G2-TODAY()>30;"**************";".")
Potem formulo samo skopirate navzdol po stolpcu H.

Ko vam to uspe, se spet oglasite v tej temi in vam bom razložil še kako lahko p acelico tudi obarvate in ne samo vanjo zapišete zvezdice.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
roman11
Prispevkov: 7
Pridružen: Pe Okt 23, 2009 8:42 pm

Re: funkcija IF

Odgovor Napisal/-a roman11 »

,Hvala, se javim
Roman
Odgovori