Makro je prehiter

Pomoč pri izdelavi makrov
Odgovori
jumanjy
Prispevkov: 128
Pridružen: To Jan 12, 2010 1:00 pm

Makro je prehiter

Odgovor Napisal/-a jumanjy »

Pozdravljeni,
Napisal sem si makro kjer kopiram neke podatke iz ene razpredelnice v drugo kjer se "obdelajo" in potem rezultate nazaj. Makro je preprost po sistemu
Range.Value = Range.Value vendar se mi zdi da prej skopira nazaj kot se podatki obdelajo ker nazaj ni nič v razpredelnici pa so vsi podatki napisani in "obdelani". Brskal sem že nekaj po tem forumu pa ima večina problem z predolgim izvajanjem jaz pa bi potreboval bol počasno se mi zdi :oops: .
Sam sem razmišljal v smeri, da bi mogoče makro v določenem trenutko preveril če je v neki celici vrednost večja od nič in bi potem nadaljeval ali pa da bi nastavil nek Timer da bi počakal kakšno sekundo preden začne prepisovati podatke nazaj.
Jaz žal ne znam programirat zato bi vas prosil za kak preprost nasvet če je mogoče, preden obupam in začnem ročno prepisovati. :(

Hvala za morebiten nasvet.
Lp.
admin
Site Admin
Prispevkov: 3583
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Makro je prehiter

Odgovor Napisal/-a admin »

Ne ne... Napaka je nekje drugje in napaka je v makru! Najlažje jo boste našli tako, da makro razbijete na tri logične enote.

1. Prepis podatkov
2. Izračun
3. Prepis nazaj

Sedaj pa izvedite samo prvi korak. Nato prvega in drugega in nato vse skupaj... Tako bostr videli kje je težava.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
jumanjy
Prispevkov: 128
Pridružen: To Jan 12, 2010 1:00 pm

Re: Makro je prehiter

Odgovor Napisal/-a jumanjy »

Res je bila napaka v v mojem makru, napačno sem prenašal eno vrednost. Našel sem jo tako, da sem izvedel vsako vrstico posebej in našel kje mi blokira. :oops:
Najlepša hvala za nasvet.
Odgovori