Utripanje v "label

Pomoč pri izdelavi makrov
Odgovori
BJ
Prispevkov: 162
Pridružen: Sr Okt 26, 2005 5:46 pm

Utripanje v "label

Odgovor Napisal/-a BJ »

Pozdravljeni!
Prosim za pomoč.
Ko odprem obrazec, bi potreboval, da napis (L7) utripne dvakrat v sekundi in nato ostane viden. Prilagam del kode

Koda: Izberi vse

If ActiveCell.Value < ActiveCell.Offset(0, 2).Value Then
frm1.L7.Visible = True

' Tukaj naj bi v eni sekundi dvakrat utripnilo, nato ostane vidno

Else
frm1.L7.Visible = False
End If
admin
Site Admin
Prispevkov: 3591
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Utripanje v "label

Odgovor Napisal/-a admin »

Najprej morate v navadnem modulu uvoziti deklaracijo funkcije Sleep

Koda: Izberi vse

#If VBA7 Then
    Public Declare PtrSafe Sub Sleep Lib "kernel32" (ByVal dwMilliseconds As LongPtr) 'For 64 Bit Systems
#Else
    Public Declare Sub Sleep Lib "kernel32" (ByVal dwMilliseconds As Long) 'For 32 Bit Systems
#End If
Nato pa morate v obrazcu narediti nekaj takšnega

Koda: Izberi vse

  Label1.Visible = False
  DoEvents
  Sleep 333
  
  Label1.Visible = True
  DoEvents
  Sleep 333
  
  Label1.Visible = False
  DoEvents
  Sleep 333

  Label1.Visible = True
  DoEvents
Sleep 333 pomeni - "zaspi" za 333 milisekund in 3*333 milisekund je 1 sekunda...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
BJ
Prispevkov: 162
Pridružen: Sr Okt 26, 2005 5:46 pm

Re: Utripanje v "label

Odgovor Napisal/-a BJ »

Najlepša hvala za odgovor, vendar mi zadeva ne deluje. V VBA sem vstavil nov modul in vpisal kodo, katero ste napisali. Ko hočem odpreti formo, mi javi napako " Only comments may appear after Ena Sub,End Function, or End Property"
Kje sem ga polomil?

Koda: Izberi vse

Sub Sleep()
#If VBA7 Then
    Public Declare PtrSafe Sub Sleep Lib "kernel32" (ByVal dwMilliseconds As LongPtr) 'For 64 Bit Systems
#Else
    Public Declare Sub Sleep Lib "kernel32" (ByVal dwMilliseconds As Long) 'For 32 Bit Systems
#End If
End Sub
admin
Site Admin
Prispevkov: 3591
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Utripanje v "label

Odgovor Napisal/-a admin »

Zakaj ste pa to zaprli v funkcijo Sleep???

Izbrišite vrstici 'Sub Sleep()' in 'End Sub', pa bo vse ok.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
BJ
Prispevkov: 162
Pridružen: Sr Okt 26, 2005 5:46 pm

Re: Utripanje v "label

Odgovor Napisal/-a BJ »

Z malo telovadbe je zadeva OK. Najlepša hvala in LP
Odgovori