Označevanje izbranih (selekct) celic

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
dragopre
Prispevkov: 85
Pridružen: To Dec 11, 2012 11:46 pm

Označevanje izbranih (selekct) celic

Odgovor Napisal/-a dragopre »

Pozdravljeni!
Imam naslednji problem:
Na delovni list »Promet« vnašam podatke evidence v večje število vrstic. V vsaki vrstici je en komplet podatkov ( podatki o enem dogodku - datum, vrsta, znesek, opis, .). Pri vnosu pomnim vrstico vnosa, ko pa vrstico zapustim izvedem kontrolo s proceduro, ki sem jo napisal v VBA. Pri novih podatkih dogodke številčim. Števec je na listu »Nastavitve«, ki je zaščiten. Zato pri številčenju naslednja koda:

Koda: Izberi vse

      Worksheets("Nastavitve").Unprotect                                    ' Odstranim zaščito
      Worksheets("Nastavitve").Range(cCelStZap).Value = _
        Worksheets("Nastavitve").Range(cCelStZap).Value + 1                 ' Štejem na listu "Nastavitve"
      Worksheets(cList).Cells(nAktVrsXX, 2).Value = _
        Worksheets("Nastavitve").Range(cCelStZap).Value                     ' Zapišem števec v "Promet" .
      Worksheets("Nastavitve").Protect DrawingObjects:=True, _
                                       Contents:=True, _
                                       Scenarios:=True, _
                                       AllowFormattingCells:=True           ' Ponovno zaščitim list
Problem je pa naslednji:
Celica, na kateri je select, ki je povzročil kontrolo, ostane označena kot da je izbrana tudi potem, ko se ročno pomikam/ izbiram druge celice. Le da se obnaša nekako »negativno«. Če jo ponovno izberem obroba (select) izgine, ko izberem katero drugo celico se spet pojavi.
Ugotovil sem, da se to ne dogaja, če v VBA ne izvedem zgornje kode.
Podatkov, ki jih spreminjam samo v VBA kodi ne bi rad pustil nezaščitene.
Mi lahko pomagate oziroma razložite, kaj se dogaja.

Lep pozdrav in hvala za pomoč,
Drago
admin
Site Admin
Prispevkov: 3594
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Označevanje izbranih (selekct) celic

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

V kodi, ki ste jo pripeli ni nikakršnega izbiranja celic oz. premikanja po celicah, zato težava ni neposredno v pripeti kodi.
dragopre napisal/-a: ...ko pa vrstico zapustim izvedem kontrolo s proceduro, ki sem jo napisal v VBA....
Vaša težava se verjetno skriva tukaj. Vprašanje ostaja kako to kontrolirate.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
dragopre
Prispevkov: 85
Pridružen: To Dec 11, 2012 11:46 pm

Re: Označevanje izbranih (selekct) celic

Odgovor Napisal/-a dragopre »

Nisva se razumela, preveč sem kompliciral.
Pripravil sem enostaven primer https://www.dropbox.com/preview/Test1.x ... e=personal.
VBA koda je enostavna, zapisal sem samo del, ki mi dela težave.

Kaj se mi dogaja:
- Izbrana celica je D7, Excel jo obrobi (označi).
- Z miško ali tipkovnico izbiram celice E7, F7, G7, .. Vse OK, excel označi posamezno celico.
- Potem izberem celico G8. Sprememba vrstice povzroči zagon makra/funkcije "Kontrola". Zdaj nastopi težava:
- Excel celice G8 ne označi ( oziroma jo označi inverzno)
- Ko izberem celico H8, I8, .. Excel označi izbrano vrstico, označena pa ostane tudi celica G8.
- Ko spet zamenjam vrstico se zgodba ponovi v novi vrstici.

Ne vem, kaj ga lomim, da ostane celica G8 označena tudi, ko izberem drugo celico v isti vrstici.
Upam, da sem zdaj problem bolj jasno opisal.

Lep pozdrav,
Drago
admin
Site Admin
Prispevkov: 3594
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Označevanje izbranih (selekct) celic

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Mislim, da sva se razumela... sklepam da imate težavo ravno v tistem delu kjer ugotovite sprembo vrstice!

PS: Datoteke ne moram naložiti, ker je na vašem DropBoxu in je niste delili.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
dragopre
Prispevkov: 85
Pridružen: To Dec 11, 2012 11:46 pm

Re: Označevanje izbranih (selekct) celic

Odgovor Napisal/-a dragopre »

Popravljena povezava:
https://www.dropbox.com/s/6fm7dhphyeq4w ... .xlsm?dl=0

Lep pozdrav,
Drago
admin
Site Admin
Prispevkov: 3594
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Označevanje izbranih (selekct) celic

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Sem odprl vašo datoteko in meni vse deluje OK. Ni nikakršnih težav. Ko se pomikam med vrsticami mi V kolono B izpisuje zaporedne številke, tako kot ste si zamislili. Ozačevanje celic deluje BP.

Jaz ne vidim nikakršnih težav.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Odgovori