Pozdravljeni,
Ali je možno v komenterju izklopiti v naprej izpisano ime in določiti poljubno velikost pisave tako, da bi bilo to potem default?
Ker imam obsežno tabelo in veliko uporabljam komenterje me to zelo moti.
Kdor ima rešitev, mu bom zelo hvaležen in sploh....
Uporabljam Office 2007.
Lp Brane
Nadležno ime v komentarju
Re: Nadležno ime v komentarju
bate napisal/-a:Ali je možno v komentarju izklopiti v naprej izpisano ime...
Da možno je in to naredite tako, da (imena opcij se lahko razlikujejo, ker imam angleško različico Excela!):
- Kliknete 'Office gumb' (zgoraj levo)
- Ko se odpre menu imate spodaj gumb 'Excelove opcije'
- Odpre se novo okno, kjer imate na prvem zavihku čisto spodaj 'Uporabnikovo ime'.
- Sem vpišite nekaj drugega in tisto se bo videlo na začetku vsakega komentarja.
Meni se zatorej zdi boljša opcija, da vsak nov komentar ustvarite z majhnim makrom, ki ga lahko vežete na kakšno kombinacijo tipk - recimo CTRL+K (k kot komentar):
Koda: Izberi vse
Sub NovKomentar()
ActiveCell.AddComment ("")
ActiveCell.Comment.Visible = True
End Sub
bate napisal/-a:...in določiti poljubno velikost pisave tako, da bi bilo to potem default?
Spet enako kot zgoraj - priporočam vam kar makro - torej enakovredno kot zgoraj, le da ta doda komentar in ga tudi formatira. Spodaj imate primer malce lepšega komentarja, ki ga svetuje kar sam Microsoft(!) in zato sem ga pustil kar v originalu:
Koda: Izberi vse
Sub Fancy_Comment()
'Create the comment.
ActiveCell.AddComment ("")
ActiveCell.Comment.Visible = True
ActiveCell.Comment.Shape.Select
With Selection
'Set the AutoShape.
.ShapeRange.AutoShapeType = _
msoShapeExplosion2
'Set background color.
.ShapeRange.Fill.PresetGradient _
msoGradientHorizontal, 1, _
msoGradientHorizon
'Set the font.
.Font.Name = "Arial"
.Font.FontStyle = "Bold Italic"
End With
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Re: Nadležno ime v komentarju
Pozdrav,
čeprav malo pozno se zahvaljujem za vašo pomoč. Zadevo bi pravzaprav moral rešiti dragi Bill ....
Lp Brane
čeprav malo pozno se zahvaljujem za vašo pomoč. Zadevo bi pravzaprav moral rešiti dragi Bill ....
Lp Brane