Kako se naredi?

Pomoč pri delu z MS Wordom
Odgovori
sdfpo
Prispevkov: 30
Pridružen: To Feb 02, 2010 9:06 pm

Kako se naredi?

Odgovor Napisal/-a sdfpo »

Zanima me kako se naredi to kar je v priloženi datoteki
Datoteka

Po vzoru tega videa https://www.youtube.com/watch?v=VAskwzL7zbI mi je jasno kako lahko vstavim neko polje, ki ga lahko ponovim in ob spremembi kateregakoli se vsa polja sinhronizirajo.

Ampak v priloženi datoteki ima kot prvo polje combobox.... kako pa to?
Še dodatno vprašanje, ali lahko ustvarim svoje lastne ''Document Property'' in jih uporabljam kor hitre dele (QuickParts) kot v zgornjem videu?
admin
Site Admin
Prispevkov: 3597
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Kako se naredi?

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Odgovoril vam bom na vprašanje, ki ste ga postavili, videa pa seveda ne bom gledal. Torej Lasten "document property" dodate po postopku, ki sem vam ga opisal v prejšnjem odgovoru.

Tam ob informacijah zgoraj imate opcijo Lastnosti. Ko jo kliknete se odpre hitri menu, kjer imate opcijo Dodatne lastnosti.. Odpre se novo okno, kjer se postavite na zadnji zavihek Po meri in tam lahko dodajate nove lastnosti dokumenta.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
sdfpo
Prispevkov: 30
Pridružen: To Feb 02, 2010 9:06 pm

Re: Kako se naredi?

Odgovor Napisal/-a sdfpo »

Hvala za odgovor.

Ampak taksen "document property" ne gre vstavljati kot hitre dele (QuickParts)
Rad bi naredil taksnega kot jih najdem v Ribbon->Vstavljanje->Hitri deli->Lastnosti dokumenta....
Je to sploh možno?

Predvsem pa me zanima kako naredim to kar je v priloženi datoteki.
Torej najprej je vstavljen combobox (slo: kontrolnik vsebine kombiniranega okna) ki ponudi izbiro nekih vrednosti.
In potem so vstavljena ''polja'' v besedilu, ki so povezana z vrednostjo zgornjega comboboxa.
Torej combobox vem kako vstavim Ribbon->Razvijalec->Kontrolniki->kontrolnik vsebine kombiniranega polja
Tekstovno polje vem kako vstavim Ribbon->Razvijalec->Kontrolniki->kontrolnik vsebine navadnega besebila
Zanima me kako je možno povezat vsebino comboboxa in navadnega tekstovnega polja?
admin
Site Admin
Prispevkov: 3597
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Kako se naredi?

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,
sdfpo napisal/-a: Ampak taksen "document property" ne gre vstavljati kot hitre dele (QuickParts)
Rad bi naredil taksnega kot jih najdem v Ribbon->Vstavljanje->Hitri deli->Lastnosti dokumenta....
Je to sploh možno?
Tega nisem nikoli potreboval a menim, da je možno.
sdfpo napisal/-a: Predvsem pa me zanima kako naredim to kar je v priloženi datoteki.
Torej najprej je vstavljen combobox (slo: kontrolnik vsebine kombiniranega okna) ki ponudi izbiro nekih vrednosti.
In potem so vstavljena ''polja'' v besedilu, ki so povezana z vrednostjo zgornjega comboboxa.
Torej combobox vem kako vstavim Ribbon->Razvijalec->Kontrolniki->kontrolnik vsebine kombiniranega polja
Tekstovno polje vem kako vstavim Ribbon->Razvijalec->Kontrolniki->kontrolnik vsebine navadnega besebila
Zanima me kako je možno povezat vsebino comboboxa in navadnega tekstovnega polja?
ComboBox definirate kot polje na katerega se skljucujete v drugih delih besedila. Torej narediti je možno, da je tisto kar se trenutno nahaja v combobox-u vidno tudi v drugih delih besedila, vendar ko spremenite izbor v combobox-u se spremenijo tudi vsi sklici, ki se skljicujejo nanj.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
sdfpo
Prispevkov: 30
Pridružen: To Feb 02, 2010 9:06 pm

Re: Kako se naredi?

Odgovor Napisal/-a sdfpo »

Hvala za odgovor.
sdfpo
Prispevkov: 30
Pridružen: To Feb 02, 2010 9:06 pm

Re: Kako se naredi?

Odgovor Napisal/-a sdfpo »

Rešitev kot jo je predlagal admin je tudi učinkovita, ampak jaz sem iskal drugo metodo.
Če koga zanima gre za XML mapping (slo: preslikava XML-ja), funkcijo najdete po zavihkom RAZVIJALEC
tukaj so detajlna navodila

pomoje zelo uporabna funkcija za ustvarjanje obrazcev in podobno
Odgovori