..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Primerjava vrednosti v inputBox-u

Pomoč pri izdelavi makrov

Primerjava vrednosti v inputBox-u

OdgovorNapisal/-a jumanjy » Ne apr 26, 2020 3:38 am

Pozdravljeni,
Imam makro ki mi na podlagi vrednosti v inputBoxu skoči na določen del kode. Vrednost za primerjavo imam napisano v sami kodi zanima pa me če je možno da bi namesto vrednosti napisal sklic na celico na določenem listu v kateri je napisana vrednost.
Prilagam del kode:
Koda: Izberi vse
Dim myValue As Variant
     myValue = InputBox (" vrednost")
If myValue = 1 Then

Vrednost 1 Bi imel napisano na Lis1 A1.
Poizkušal sem z nekaj variantami
Koda: Izberi vse
If myValue = Range("List1!A1") Then
 If myValue = Range("List1!A1"). Value  Then
If  Range("List1!A1"). Value = myValue Then

pa mi ne deluje.
Če je to sploh možno bi vas prosil če mi poveste kje sem ga polomil :oops: .
jumanjy
 
Prispevkov: 125
Pridružen: To jan 12, 2010 1:00 pm



Matjazev.NET
 

Re: Primerjava vrednosti v inputBox-u

OdgovorNapisal/-a admin » Ne apr 26, 2020 9:40 am

Pozdravljeni,

Težavo imate z različnimi podatkovnimi tipi. V odgovoru se ne bom spuščal v teorijo, čeravno vam priporočam, da na spletu preberete o podatkovnih tipih, ki so v računalništvu zelo pomembni. Rekel vam bom samo, da string (niz znakov) »1« ni enak številki 1. InputBox vam zmeraj vrne string, v clici pa je lahko zapisan frug podatkovni tip (Integer, Currency, Date...)

Zdaj pa h konkretni rešitvi vašega problema. V vašem primeru je najboljše, da obe vrednosti pretvorite v string in pobrišete odvečne presledke, ter primerjate

Koda: Izberi vse
  If Trim(myValue) = Trim(CStr(Range("List1!A1").Value))  Then
    ...
  End If
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3564
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Primerjava vrednosti v inputBox-u

OdgovorNapisal/-a jumanjy » Po apr 27, 2020 7:04 pm

Pozdravljeni,
Danes sem preizkusil vašo kodo in deluje, najlepša hvala.
Kar se pa tiče vašega nasveta z izobraževanjem se popolnoma strinjam, vendar literature v slovenščini ni ravno veliko, tudi vašo knjigo sem poizkušal dobiti pa jo na našem koncu ni, z angleščino si pa nisva ravno na "ti" . Sicer je večinoma kar jaz delam bolj etuzijazem kot kaj drugega. Ko sem kaj konkretnega potreboval sem dal vam naredit in tudi v prihodnje bom, za kak manjši nasvet se bom pa še vedno obrnil na ta forum :wink: .
Pa ostanite zdravi!
Lp.
jumanjy
 
Prispevkov: 125
Pridružen: To jan 12, 2010 1:00 pm


Vrni se na VBA

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron