podoba gumba excel 2007

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
Toda
Prispevkov: 14
Pridružen: Pe Avg 28, 2009 5:18 pm

podoba gumba excel 2007

Odgovor Napisal/-a Toda »

Pozdravljeni,

v starem excelu 2002 sem imela kar nekaj gumbov (oblikovane po moje ali pa so vsebovali besedilo) v orodni vrstici na katere sem imela povezane makroje. V excelu 2007 sem uspela gumbe dodati v vrstico "cusomise quick acces toolbar", in tudi spremeniti podobo gumba glede na ponujene. Sama pa bi rada gumb oblikovala čisto po svoje (v starem excelu sem lahko gumb tako rekoč po svoje narisala), ali se to da tudi v excel 2007. Pa še to, ali lahko gumbe za macro dodajam samo v to vrstico ali jih lahko dodam tudi po recimo "home"?

Najlepša hvala za odgovor.

Metoda
admin
Site Admin
Prispevkov: 3691
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: podoba gumba excel 2007

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Na žalost vas moram razočarati... V Excelu 2007 je MS naredil kar mnogo sprememb in kot lahko vidite na mojih spletnih straneh (mDodatki, [urlhttp://www.matjazev.net/p09/?Page=75]mRačuni[/url]...) lahko trak prilagajate čisto po svoje, dodajate lastne slike, makre... A za kaj takšnega potrebujete obilico programerskega znanja :(

Za "navadne" uporabnike pa (na žalost) velja sledeče:
  1. Makre lahko dodajate samo na QuickAccessToolbar
  2. Sličičic na tem ne morete spreminjati
OBVOZ:

V kolikor imate še star Excel si naredite orodne vrstice (toolbare) v starem Excelu in jih tam prekopirajte v nek konkreten delovni zvezek - Potem pa ta "star" delovni zvezekl odprite v novem Excelu in to je to ;)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Odgovori