Davčno potrjevanje računov
Davčno potrjevanje računov
V kolikor potrebujete davčno potrjevanje računov, ki ga lahko izvedete iz VBA programa imate rešitev na dlani...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Re: Davčno potrjevanje računov
Matjaž, moram pohvalit,da program teče odlično.Res je, da ga iz DOS aplikacije nisem mogel klicat, pa sem maloprodajni
program na brzino prepisal v 32 bitno aplikacijo in sedaj lepo dela.Uporabljam exe, ki ga pokličem iz svoje aplikacije.
No, samo storno mi še javlja napako, pa bi bil vesel , če bi mi poslal kak primer xml za storno.Lažje je.
lp Milan
program na brzino prepisal v 32 bitno aplikacijo in sedaj lepo dela.Uporabljam exe, ki ga pokličem iz svoje aplikacije.
No, samo storno mi še javlja napako, pa bi bil vesel , če bi mi poslal kak primer xml za storno.Lažje je.
lp Milan
Pozdravljeni,
Kot tehnik, se z vsebino sporočil ne ukvarjam, zato vam v tem kontekstu ne zmorem svetovati, so pa na Furs-u pripravili primere sporočil, ki so objavljeni na spletni strani FURS-a. Tam boste našli tudi primer storna računa. (Seveda pa morate vi v program vnesti samo INVOICE del XML sporočila in ne celotnega, kot je zapisan na FURS-ovi strani.)
Kot tehnik, se z vsebino sporočil ne ukvarjam, zato vam v tem kontekstu ne zmorem svetovati, so pa na Furs-u pripravili primere sporočil, ki so objavljeni na spletni strani FURS-a. Tam boste našli tudi primer storna računa. (Seveda pa morate vi v program vnesti samo INVOICE del XML sporočila in ne celotnega, kot je zapisan na FURS-ovi strani.)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Z novo verzijo dela tudi storno.Verjetno bo treba zdaj dobit popravljen exe za klicanje iz programa.
Sicer se še ne mudi,ampak v Ponedeljek, Torek pa bi blo v redu.
Milan Žagar
Sicer se še ne mudi,ampak v Ponedeljek, Torek pa bi blo v redu.
Milan Žagar
Pozdravljeni,
Saj sem včeraj poslal novo verzijo?zmilan napisal/-a:Verjetno bo treba zdaj dobit popravljen exe za klicanje iz programa.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
To sem dobil. pa sem mislil, da se nanaša zgolj na test xml, za klicanje iz programa pa
uporabljam Slotaxcmdline.exe, ki pa ima datum 26,11,15.
uporabljam Slotaxcmdline.exe, ki pa ima datum 26,11,15.
Da, potem je vse ok. To je najnovejša verzija.
Sicer pa se v samem EXE programu ni spremenilo nič, edina sprememba je bila v sistemski knjižnici, ki je prosto dosegljiva na spletu.
Sicer pa se v samem EXE programu ni spremenilo nič, edina sprememba je bila v sistemski knjižnici, ki je prosto dosegljiva na spletu.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
ALI IMA KDO PRIMER XML RA RACUN KER MI VRNE DA NISEM DODAL POSLOVNEGA PROSTORA ALI RACUN SE MORA POSLTI LOCENO ALI SKUPAJ JAS MISLIM ?
Pozdravljeni,
Najprej registrirate poslovni prostor, potem pa tam izdajate račune.
Najprej registrirate poslovni prostor, potem pa tam izdajate račune.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
ja samo 1 krat dam za posloni prostor mi vrne vredu potem racun mi vrne slabo kako moram registrirat poslovni prostor
Ime poslovnega prostora, ki ga registrirate mora biti seveda enako imenu poslovnega prostore, na katerega izdajate račun. Hkrati pa se seveda mor ujemati tudi način številčenja.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
HVALA ZA POMOC
SAMO ŽE CELI DAN SPROBAVAM NE GRE TO VREJETNO MORA BITI V ISTEM XML DOKUMENTO NE VEM
SAMO ŽE CELI DAN SPROBAVAM NE GRE TO VREJETNO MORA BITI V ISTEM XML DOKUMENTO NE VEM
Ja končno mi je uspelo zdaj pomoč kako bi pridobljeno napis pretvoril v xml
Pozdravljeni,
Ne razumem vas kaj sprašujete oz. kakšne probleme imate.
Vprašanja lahko postavljate tudi v Angleščini ali jezikih bivše Jugoslavije; prosim pa vas, da odprete novo tematiko
Ne razumem vas kaj sprašujete oz. kakšne probleme imate.
Vprašanja lahko postavljate tudi v Angleščini ali jezikih bivše Jugoslavije; prosim pa vas, da odprete novo tematiko
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
pomoc pri programiranju xml generiranje v C# to
Koda: Izberi vse
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:fu="http://www.fu.gov.si/" xmlns:xd="http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<soapenv:Header />
<soapenv:Body>
<fu:InvoiceRequest Id="test">
<fu:Header>
<fu:MessageID>4e64a93a-40fa-4c02-afb1-488534b85e4c</fu:MessageID>
<fu:DateTime>2015-08-07T13:05:24</fu:DateTime>
</fu:Header>
<fu:Invoice>
<fu:TaxNumber>10430954</fu:TaxNumber>
<fu:IssueDateTime>2015-08-07T13:05:24</fu:IssueDateTime>
<fu:NumberingStructure>B</fu:NumberingStructure>
<fu:InvoiceIdentifier>