Rad bi, da bi se ob spremembi vrednosti v katerikoli celici v nekem območju (npr.: H3:H30) avtomatsko sprožil makro. Vem, da moram nekaj napisati v "Declarations", samo ne vem točno kaj
Zagon makra ob spremembi vrednosti v celici
Zagon makra ob spremembi vrednosti v celici
Pozdravljeni!
Rad bi, da bi se ob spremembi vrednosti v katerikoli celici v nekem območju (npr.: H3:H30) avtomatsko sprožil makro. Vem, da moram nekaj napisati v "Declarations", samo ne vem točno kaj
Re: Zagon makra ob spremembi vrednosti v celici
Napisati boste morali odziv na dogodek Worksheet_Change, kot je opisano v tejle tematiki.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Hm. Nekaj mi ne "špila".
V tem primeru mi stvar ne dela (vrstico v kodi: "If Range("h3:h67") > 0 Then" mi obarva rumeno), če pa območje v omenjneo vrstici spremenim na eno samo celico (npr.: "h3"), se pa makro lepo zažene. Ali to pomenim, da moram kodo razširiti za vsako celico posebej (v območju h3:h67) ali obstoja kakšen način, da to naredim "bolj na kratko"?
Koda: Izberi vse
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If (Not (Intersect(Target, Range("h3:h67")) Is Nothing)) Then
If Range("h3:h67") > 0 Then
ZapVse
End If
End If
End SubRe: Zagon makra ob spremembi vrednosti v celici
Če želite, da se sproži makro ob kakršni koli spremembi vrednosti na tem območju in ob predpostavki (glede na vašo kodo), da se ta makro imenuje 'ZapVse', potem je koda sledeča:
Že prvi If stavek namreč preveri ali je do spremembe prišlo na iskanem območju!
Koda: Izberi vse
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If (Not (Intersect(Target, Range("h3:h67")) Is Nothing)) Then
ZapVse
End If
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
V tem primeru mi v tem območju sploh ne pusti pisati, ampak mi v trenutku klika na celico v območju sproži makro. Nekaj še manjka 
Ker se vi odzivate na dogodek SelectionChange, ki se proži ob vsaki spremembi izbora celice, jaz pa sem vam napisal, da se morate odzvari na dogodek Change, ki se proži ob spremembi vrednosti celice.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Uf! Hvala
Spregledal podrobnost vašem prvem nasvetu
Sedaj deluje.
Spregledal podrobnost vašem prvem nasvetu
Sedaj deluje.