Nabor kljucev ne obstaja

Podatki o programski kodi povezani z izdajo davčnih računov v SLO
Odgovori
mips
Prispevkov: 13
Pridružen: Če Dec 03, 2015 9:58 am

Nabor kljucev ne obstaja

Odgovor Napisal/-a mips »

Produkcijsko okolje mi normalno deluje, v testnem okolju pa mi javlja: Nabor kljucev ne obstaja

Kaj pomeni ta napaka?

lp miloš
admin
Site Admin
Prispevkov: 3574
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Nabor kljucev ne obstaja

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

To je sistemska napaka. ki jo vaš računalnik prevede v Slovenščino, glasi pa se: ''Keyset does not exist".

Glede na to sklepam, da imate probleme s pravicami. V dokument z navodili za uvoz digitalnih potrdil sem dodal tudi poglavje oz. napotek kako določiti pravice za digitalni ključ. Poskusite rešitev po tem postopku.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
mips
Prispevkov: 13
Pridružen: Če Dec 03, 2015 9:58 am

Re: Nabor kljucev ne obstaja

Odgovor Napisal/-a mips »

Kako pa to narediš v WinXP?

Zanimivo, da mi produkcijsko oklje deluje, pa je bil certifikat uvožen na enak način.

lp miloš
admin
Site Admin
Prispevkov: 3574
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Nabor kljucev ne obstaja

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Nimam več nobenega WINXp računalnika, toda postopek je enak, mogoče so izgledi oken drugačni a postopek je bolj ali manj enak. Zakaj se to dogaja pa vam ne znam povedati, saj tudi ni 100% zagotovo, da se vam to dogaja zaradi pravic - jaz samo sklepam, da so krive pravice dostopa do ključev.

Vsekakor pa vse testirajte preko moje aplikacije (verzija 355), saj je tako najbolj evidentno ali problem sistemski ali je problem vaša konkretna implementacija.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
mips
Prispevkov: 13
Pridružen: Če Dec 03, 2015 9:58 am

Re: Nabor kljucev ne obstaja

Odgovor Napisal/-a mips »

Testiram vedno preko vaše GUI aplikacije.

Sedaj mi je brez spremembe česarkoli začelo delovati.
Samo poskusil sem še enkrat, enako kot prej 100x, da bi bolj točno napisal napako.

Sedaj pa hitro na programiranje, dokler deluje.

lp miloš
admin
Site Admin
Prispevkov: 3574
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Nabor kljucev ne obstaja

Odgovor Napisal/-a admin »

Preštartajte računalnik in preverite ali deluje ;)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
mips
Prispevkov: 13
Pridružen: Če Dec 03, 2015 9:58 am

Re: Nabor kljucev ne obstaja

Odgovor Napisal/-a mips »

Sorry, sem bil odsoten.

Tudi po restartu compa deluje. (saj sem tudi prej restartal comp)

Ni mi jasno, vendar sedaj deluje.

lp miloš
admin
Site Admin
Prispevkov: 3574
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Nabor kljucev ne obstaja

Odgovor Napisal/-a admin »

Super, potem je vse ok!
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Odgovori