..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Testno okolje mi ne dela

Podatki o programski kodi povezani z izdajo davčnih računov v SLO

Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a davorg » To dec 08, 2015 3:41 pm

Če uporabljam SLOTaxGuiTest v tipu TEST, mi izpiše napako: The request was aborted: Could not create SSL/TLS secure channel.
Pri uporabi tipa Produkcija dela normalno.
Isto se dogaja pri uporabi SLOTaxCmdLine.exe, kjer vrne xml:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Result>
<Success>false</Success>
<ErrSource>System</ErrSource>
<Error>The request was aborted: Could not create SSL/TLS secure channel.</Error>
</Result>


Na kakšen način naj vzposobim Testno okolje, da stestiram moj program in xml?

Hvala za pomoč in lep dan. Davor
davorg
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Po dec 07, 2015 12:09 pm



Matjazev.NET
 

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a admin » To dec 08, 2015 9:39 pm

Pozdravljeni,

napaka 'The request was aborted: Could not create SSL/TLS secure channel.' v večini primerov pomeni, da poskušate s testim certifikatom pisati na produkcijsko okolje ali s produkcijskim certifikatom na testno okolje.

Glede na vaše vprašanje oz. dejstvo, da produkcija deluje sklepam, da poskušate s produkcijskim certifikatom dostopiti do testnega okolja.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a davorg » To dec 08, 2015 10:06 pm

Hvala za odgovor. Zdaj pa še nadaljevanje: Kjer dobim testni certifikat?
davorg
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Po dec 07, 2015 12:09 pm

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a admin » To dec 08, 2015 10:11 pm

:) Aha, vi ste poskušali na test brez testnega certifikata... To pa ne bo šlo.

Za testni certifikat zaprosite tako, da pošljete e-poštno na naslov dev.blagajne.fu@gov.si.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a lorbeks » So dec 19, 2015 8:57 am

tudi meni ne.
sem nov na forumu in v web komunikacijah. Znam pa skreirati xml fajle iz dbf podatkov, kar mi pri plačah REK.xml in virmanih.xml na banko brez težav dela.
S programom SLOTaxGuiTest.exe testiram pošiljanje echo, pp in racun2 xml.
karkoli pošljem na furs s testnim, bodisi produkjcijskim certifikatom, mi vrne "neznan dokument" default echo iz LOTaxGuiTest.exe podpisan z našim ključem pa sprejme kljub utf-16, fursovi dokumenti pa zahtevajo utf-8.
ali lahko kdo kaj namigne. (ne) Srečko
lorbeks
 
Prispevkov: 10
Pridružen: Sr dec 16, 2015 10:57 pm

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a admin » So dec 19, 2015 6:02 pm

Pozdravljeni,

Moram priznati, da vas ne razumem natančno, kaj počnete in kaj vam ne deluje.

Ali uporabljate GUI program in vam v njem ne deluje funkcija ECHO. Če je temu tako potem nimate pravilno instaliranih digitalnih certifikatov.

Če pa vam FURS javlja "neznan dokument" potem pa pomeni, da niste pravilno formirali dokumenta. Da bi vam lajko kakorkoli pomagal, boste morali natančneje opisati problem in težavo, ki jo imate. Svetujem pa vam, da si v tejle tematiki natančno preberete kako namestiti digitalne certifikate.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a lorbeks » So dec 19, 2015 6:26 pm

se opravičujem. prebiram hvala
srečko

nekaj sem uspel popraviti, dosti pa ne. Vsaj Matjažev vzorec Echo deluje, sem pa zgleda šele na začetku. Ker se čas izteka smo naročili mobilno blagajno, dokler ne uspem in potem za rezervo, ker pri nas je internet muhast.

Ta PP.XML sem naredil po primeru, ki sem ga našel na Matjažev.NET in dobim GUI odgovor S001 sporočilo ni v skladu s shemo XML. Napake seveda ne znam najti
-------------------------------------
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<fu:BusinessPremiseRequest xmlns:fu="https://blagajne-test.fu.gov.si:9002/v1/cash_registers" Id="test">
<fu:BusinessPremise>
<fu:TaxNumber>58433643</fu:TaxNumber>
<fu:BusinessPremiseID>36CF</fu:BusinessPremiseID>
<fu:BPIdentifier>
<fu:RealEstateBP>
<fu:PropertyID>
<fu:CadastralNumber>259</fu:CadastralNumber>
<fu:BuildingNumber>360</fu:BuildingNumber>
<fu:BuildingSectionNumber>102</fu:BuildingSectionNumber>
</fu:PropertyID>
<fu:Address>
<fu:Street>Ormo&#353;ka cesta</fu:Street>
<fu:HouseNumber>3</fu:HouseNumber>
<fu:Community>Ljutomer</fu:Community>
<fu:City>Ljutomer</fu:City>
<fu:PostalCode>9240</fu:PostalCode>
</fu:Address>
</fu:RealEstateBP>
</fu:BPIdentifier>
<fu:ValidityDate>2005-12-15</fu:ValidityDate>
<fu:SoftwareSupplier>
<fu:TaxNumber>87706636</fu:TaxNumber>
</fu:SoftwareSupplier>
<fu:SpecialNotes>Primer prijave poslovnega prostora</fu:SpecialNotes>
</fu:BusinessPremise>
</fu:BusinessPremiseRequest>

------------------------------------------------------------
tale PP nepodpisan.xml je narejen po fursovem vzoru, pa dobim sporočilo Neznani dokument

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:fu="https://blagajne-test.fu.gov.si:9002/v1/cash_registers"
xmlns:xd="http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#">
<soapenv:Body>
<fu:BusinessPremiseRequest Id="test">
<fu:BusinessPremise>
<fu:TaxNumber>58433643</fu:TaxNumber>
<fu:BusinessPremiseID>OPTIKALJ</fu:BusinessPremiseID>
<fu:BPIdentifier>
<fu:RealEstateBP>
<fu:PropertyID>
<fu:CadastralNumber>259</fu:CadastralNumber>
<fu:BuildingNumber>360</fu:BuildingNumber>
<fu:BuildingSectionNumber>102</fu:BuildingSectionNumber>
</fu:PropertyID>
<fu:Address>
<fu:Street>Ormo&#353;ka cesta</fu:Street>
<fu:HouseNumber>3</fu:HouseNumber>
<fu:Community>Ljutomer</fu:Community>
<fu:City>Ljutomer</fu:City>
<fu:PostalCode>9240</fu:PostalCode>
</fu:Address>
</fu:RealEstateBP>
</fu:BPIdentifier>
<fu:ValidityDate>2005-12-15</fu:ValidityDate>
<fu:SoftwareSupplier>
<fu:TaxNumber>87706636</fu:TaxNumber>
</fu:SoftwareSupplier>
<fu:SpecialNotes>Primer prijave poslovnega prostora</fu:SpecialNotes>
</fu:BusinessPremise>
</fu:BusinessPremiseRequest>
</soapenv:Body>
</soapenv:Envelope>

Za oba dokumenta XMLSpy pravi, da sta OK. Kakšne sugestije?
Srečko
lorbeks
 
Prispevkov: 10
Pridružen: Sr dec 16, 2015 10:57 pm

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a admin » Po dec 21, 2015 9:09 am

Pozdravljeni,

1. Če želite odgovor, potem ne popravljajte obstoječih sporočil, saj potem nihče ne dobi obvestila, da se v tematiki nahaja novo obvestilo. Vi ste namreč sporočilo spremenili in slučajno sem to videl!

2. Če imate srečo - tako kot pri vas - da imate nabor, ki deluje in nabor, ki ne deluje, potem samo poglejte v čem je med njima razlika in boste našli napako. Bodite analitični. V vašem primeru je napaka namreč takoj vidna in niti ni potrebne hude analitike:

Vaš primer:
Koda: Izberi vse
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<fu:BusinessPremiseRequest xmlns:fu="https://blagajne-test.fu.gov.si:9002/v1/cash_registers" Id="test">
  <fu:BusinessPremise>
  ... in tako dalje ...


Prime na GUI programu, ki deluje
Koda: Izberi vse
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<fu:BusinessPremiseRequest xmlns:fu="http://www.fu.gov.si/" Id="test">
  <fu:BusinessPremise>
  ... in tako dalje ...


Vidite razliko? Napačno ste nefinirali namespace FU - poglejte kaj piše po http...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a lorbeks » Po dec 21, 2015 11:09 am

hvala za pojasnilo.
Je kaj narobe, ker moj xml "UTF-8" gre na furs kot "UTF-16". Sem morebiti izbral napačen GUI.
Vzel sem \SLOTax_1_1_335\ --->\1.1.335.2869\-->\Net45\-->SLOTaxGuiTest.exe . Pogledal sem v SLOTaxGuiTest.exe.config. Ali je tam treba kaj spremeniti?
lp Srečko
lorbeks
 
Prispevkov: 10
Pridružen: Sr dec 16, 2015 10:57 pm

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a admin » Po dec 21, 2015 11:36 am

Ne vam zakaj se vsi tako obremenjujete glede nabora znakov.

Po definiciji je nabor znakov v XMl datoteki zapisan ravno zato, da je lahko "poljubno" izbran. Saj vi lahko pošljete tudi "Windows-1250" encoding, pa mora biti vse OK. Seveda pa morajo biti znaki v sami XML datoteki potem tudi res v izbrani tabeli. Torej vi ne smete trdi, da pošiljate UTF-8, v resnici pa pošiljati Windows-1250!
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a lorbeks » Po dec 21, 2015 12:36 pm

Ne jezite se hvala za inf. O naborih znakov vem nič. Od TOSa, DOSa preko vseh windosov sem znake v bazah pač pretvarjal z if.
Vaši asketski odgovori pomagajo. Zdaj že gresta echo in PP
lp lorbeks
lorbeks
 
Prispevkov: 10
Pridružen: Sr dec 16, 2015 10:57 pm

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a admin » Po dec 21, 2015 1:12 pm

Pozdravljeni,

lorbeks je napisal/-a:Ne jezite

In po čem sklepate, da se jezim?

lorbeks je napisal/-a:Vaši asketski odgovori pomagajo

Zdaj pa sem malo jezen. Nisem se absolutno nič jezil, zdaj pa sem malo jezen, ker tole pa ni pošteno.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Testno okolje mi ne dela

OdgovorNapisal/-a lorbeks » Po dec 21, 2015 2:53 pm

Mi je vseeno.
Grem na pir vse dela test in prod
hvala
lorbeks
 
Prispevkov: 10
Pridružen: Sr dec 16, 2015 10:57 pm


Vrni se na SloTax - Davčne blagajne v Sloveniji

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov