SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Podatki o programski kodi povezani z izdajo davčnih računov v SLO
admin
Site Admin
Prispevkov: 3574
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Za postopek instalacije certifikatov sem izdal poseben dokument s podrobnimi navodili.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
tomikace
Prispevkov: 4
Pridružen: Če Dec 03, 2015 11:02 am

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a tomikace »

Ali program omogoča delovanje preko unc path se pravi \\server\map..... ali mora biti program nameščen na lokalnem disku.
V primeru da uporabljam mapiran disk mi namreč program le tega pretvori v unc pot in javi napako

Unhandled Exception: System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or ass
embly 'CommandLine, Version=1.9.71.2, Culture=neutral, PublicKeyToken=de6f01bd32
6f8c32' or one of its dependencies. Navedene datoteke ni mogoče najti.
at MNet.SLOTaxCmdLine.Executer.Execute(String[] args)
at MNet.SLOTaxCmdLine.Program.Main(String[] args)
admin
Site Admin
Prispevkov: 3574
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Kolikor vas razumem, vi sprašujete dvoje.

1. Ali program pozna UNC poti. Ne, ne pozna. UNC pot mapirajte v nek disk in potem bo vse delovalo. npr:

Koda: Izberi vse

net use F: \\server\map /PERSISTENT:YES
2. Ali program deluje iz mrežnega diska? Da; deluje.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
zmilan
Prispevkov: 6
Pridružen: Po Nov 16, 2015 2:15 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a zmilan »

Dobil napako Cannot createre SSL/TLS secure channel.To je že z produkcijskim certifikatom
admin
Site Admin
Prispevkov: 3574
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

po vsej verjetnosti imate probleme s pravicami dostopa do certifikatov. V dokumentu za instalacijo cetifikatov imate na koncu, v poglavju 'Problem dostopa do certifikatov', opisano kako takšno težavo rešite.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
zmilan
Prispevkov: 6
Pridružen: Po Nov 16, 2015 2:15 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a zmilan »

Ali pa je narobe, ker sem s produkcijskim certifikatom hotel pošiljati na
testno stran, kakor sem prebral eno stran nazaj.Malo sem ga polomil ker k stranki nisem
nesel testnega programa, pa bi blo najbrž bolj boljše.
zmilan
Prispevkov: 6
Pridružen: Po Nov 16, 2015 2:15 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a zmilan »

Mal sem pozabu, da je privzet TEST pri klicu programa .Upam da je to.
tomikace
Prispevkov: 4
Pridružen: Če Dec 03, 2015 11:02 am

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a tomikace »

Produkcijsko okolje
Certifikat je noramlno nameščen (pod local computer)
operacijski sistem windows 7
pri pošiljanju ECHO requesta mi javlja napako

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Result>
<Success>false</Success>
<ErrSource>System</ErrSource>
<Error>The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a receive.</Error>
<ToFurs>
<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:fu="http://www.fu.gov.si/" xmlns:xd="http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <soapenv:Header /> <soapenv:Body><fu:EchoRequest xmlns:fu="http://www.fu.gov.si/">test</fu:EchoReq ... apenv:Body> </soapenv:Envelope>
</ToFurs>
</Result>
admin
Site Admin
Prispevkov: 3574
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Glede na opis napake, je problem nekje pri vas oz. vašem računalniku oz. vašem omrežju. Kot kaže, zahteva sploh ni prišla do FURSA, temveč se je zgodila napaka že pri dostopu do FURS-a. Sistemska napaka, ki jo opisujete ima sledečo razlago:

Koda: Izberi vse

This problem occurs when the server or another network device unexpectedly closes an existing Transmission Control Protocol (TCP) connection. This problem may occur when a time-out value on the server or on the network device is set too low. To resolve this problem, see resolutions A, D, E, F, and O. The problem can also occur if the server resets the connection unexpectedly, such as if an unhandled exception crashes the server process. Analyze the server logs to see if this may be the issue.
Kaj več pa vam na žalost ne morem pomagati.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
WinXP
Prispevkov: 10
Pridružen: Po Nov 16, 2015 10:26 am

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a WinXP »

Jaz bi poskusil še začasno izklopiti požarni zid na routerju in/ali PC-ju. Če potem deluje, potem pomeni, da je FW nastavljen malo preveč na tesno.
davorg
Prispevkov: 3
Pridružen: Po Dec 07, 2015 12:09 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a davorg »

Pozdravljeni.
Jaz imam težav s certifikatom v Win XP.
Ko ga inštaliram po navodilh, mi avtomatsko certifikata da v mapo "Personal" in "Intermediate Certification Authorities", moralo pa bi biti v Trusted Root Certification Authorities.
Če ga ročno prestavim ne dela.
Poskusil sem z novim administratorjem, zaženi kot administrator, prijavljen kot administrator,...

Na enem računalniku (Tudi XP) mi je uspelo (očitno slučajno), zdaj pa poskušam, brišem, inštaliram,... v Testu se certifikat ne pojavi.

Kakšna ideja, kje delam narobe.

lp, Davor
admin
Site Admin
Prispevkov: 3574
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Na žalost si ne predstavljam, kaj počnete narobe :(; tako da vam ne znam pomagati. Lahko vam samo rečem, da natančno sledite navodilom.

Lahko pa da želite uporabljati WinXP Home verzijo. Na slednji pa - tako mi je bilo sporočeno - stvar preprosto ne deluje. Ne morem pa tega potrditi, ker nimam nobenega računalnika z WinXP Home verzijo.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
lorbeks
Prispevkov: 10
Pridružen: Sr Dec 16, 2015 10:57 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a lorbeks »

V GUI s produkcijskim certifikatom dela ok. V SLOTaxCmdLine.EXE gre le s testnim certifikatom. preiskal sem računalnik in pometal ven vse fursove taxcaje. Po navodilih instaliral samo produkcijskega, pa spet <Error>The request was aborted: Could not create SSL/TLS secure channel.</Error>. Mogoče je še kje dvojnik certifikata, od začetka sem bil površen. kaj naj delam
ali ga kaj kronam z zastavicami
IF qprofi
RUN C:\FUPRG\SLOTaxCmdLine.EXE -t "58433643" -i "c:\FUDAT\racun.xml" -o "c:\FUDAT\rezultat.xml" -C3 -r spreminjal sem vrstni red zastvic, zmeraj enako
ELSE
RUN C:\FUPRG\SLOTaxCmdLine.EXE -t "10151796" -i "c:\FUDAT\racun.xml" -o "c:\FUDAT\rezultat.xml" -C3 -r ta je delal ok, zdaj itak testni ni instaliran.
ENDIF

lp lorbek srečko
lorbeks
Prispevkov: 10
Pridružen: Sr Dec 16, 2015 10:57 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a lorbeks »

Sem poskušal, poskušal in poskušal, dokler nisem prebral navodil.
Produkcija špila: RUN C:\FUPRG\SLOTaxCmdLine.EXE -e PROD -t "58433643" -i "c:\FUDAT\racun.xml" -o "c:\FUDAT\rezultat.xml" -C3 -r
Se opravičujem za zapravljanje prostora.
LP srečen Srečko
tomikace
Prispevkov: 4
Pridružen: Če Dec 03, 2015 11:02 am

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Odgovor Napisal/-a tomikace »

Pri potrjevanju mi server javlja napako Remote server returned error (500)
sicer v XMLu je ZOI ni pa EOR
Predidevam, da je to težava na strani FURSovega serverja?
Odgovori