..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

Podatki o programski kodi povezani z izdajo davčnih računov v SLO

SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a WinXP » Po nov 30, 2015 2:05 pm

Danes smo namestili produkcijski certifikat. Ko sem želel preizkusiti povezavo z Echo mi javi napako "Ne najdem certifikata". Certifikat je normalno viden v IE in drugih aplikacijah. Če ga kličem preko SerialNumber (16 znakov brez presledkov) vrne napako "Unable to connect to the remote server". Poskusil sem z instalacijo kot "Current User" in "Local Machine". Uporabljam verzijo 1.1.329.5292.

Je že kdo naredil preizkus s produkcijskim certifikatom in je šlo vse Ok? Kaj bi lahko bil vzrok za napako?

LP, WinXP
WinXP
 
Prispevkov: 10
Pridružen: Po nov 16, 2015 10:26 am



Matjazev.NET
 

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a admin » Po nov 30, 2015 2:52 pm

Pozdravljeni,

Produkcijskega certifikata še nimam, vendar v kolikor je res to kar pravite - in seveda nimam razloga, da bi vam ne vrjel :) - potem pomeni, da je FURS v produkcijskih certifikatih zamenjal nazive. Program SLOTAX se namreč - da uporabnika ne ubija z vsemi certifikati, ki so instalirani na računalniku - odziva samo na FURS-ove certifikate.

Slednje išče preko naziva "CN=Tax CA Test, O=state-institutions, C=SI", kot je vidno v kodi 'https://github.com/MPrtenjak/SLOTax/blob/master/SharedService/Services/Certificates.cs' (vrstici 42 in 104).

Edino, kar me bega pa je dejstvo, da vi pravite, da ga iščete tudi preko serijske številke. V tem primeru pa program nič ne preverja, temveč samo vzame certifikat z izbrano serijsko številko in v tem primeru bi certifikat moral najti, če je instaliran na računalniku. Bodite pozorni na dejstvo, da morate serijsko številko zapisati brez presledkov.

Čim bom imel produkcijski certifikat bom seveda poskusil in vam lahko povedal kaj več. Poskusite do testnega certifikata - ki vam deluje - dostopiti preko serijske številke, da vidite kako deluje dostop in ko bo deloval na testnem certifikatu, poskusite še enako s produkcijskim.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a WinXP » Po nov 30, 2015 3:53 pm

Sem preveril. Testni certifikat deluje tudi s SerialNumber. Produkcijski pa ne deluje ne z davčno, niti s serijsko številko. Produkcijski ima spremenjen CN. Ta se glasi "CN = TaxCA".
Mimogrede paziti je tudi treba, da je Certifikat nameščen samo v enem storage-u hkrati (Current User ali pa Local Machine), drugače bo javil "Digitalno potrdilo ni edinstveno"!
WinXP
 
Prispevkov: 10
Pridružen: Po nov 16, 2015 10:26 am

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a admin » Po nov 30, 2015 4:06 pm

Pozdravljeni,

WinXP je napisal/-a:Produkcijski ima spremenjen CN. Ta se glasi "CN = TaxCA".

Aha, potem bo potrebno popraviti da del kode!

WinXP je napisal/-a:Mimogrede paziti je tudi treba, da je Certifikat nameščen samo v enem storage-u hkrati (Current User ali pa Local Machine), drugače bo javil "Digitalno potrdilo ni edinstveno"!

Da, tako je pravilno, saj mora biti digitalni ključ edinstven. Če program najde dva potem javi napako... Dobro vi lahko veste, da sta enaka, program pa bi moral preverjati ali sta enaka in ne vseeno katerega vzame ali ne... Torej je to napaka.

Vendar pa - ali vam je torej sedaj uspelo brati produkcijski certifikat z uporabo serijske številke (glede na to, da pravite, da program javi napako o "edinstvenosti")
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a WinXP » Po nov 30, 2015 6:53 pm

Ne s produkcijskim ne gre, To sem napisal že prej na začetku. Javi napako "Unable to connect to the remote server". Instalacijo v različne storage-e sem omenil mimogrede. Jaz drugače uporabljam samo "Current User".
To isto napako javi tudi, če popravim kodo v Certificates.cs (grafični testni vmesnik - SLOTaxGuiTest.exe). Potem se namesto testnega pokaže pravi, napaka pa je ista kot pri CmdLine verziji. Bom preveril jutri bolj podrobno, ko bom imel več časa.
WinXP
 
Prispevkov: 10
Pridružen: Po nov 16, 2015 10:26 am

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a admin » Po nov 30, 2015 9:31 pm

Pozdravljeni,

Ko bom imel produkcijski certifikat bom takoj videl v čem bi lahko bila težava. Zagotovo bo potrebno popraviti knjižnico pri iskanju digitalnih certifikatov po davčni številki, iskanje po davčni številki ne more delovati, ker je CN = TaxCA (saj bi sicer lahko sklepal že iz prejšnjega imena, ki je imel v besedilu besedico 'test' :), a nisem bil pozoren!)

Zakaj bi pa sicer ne delovalo pa trenutno res ne vem!
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a janez_primicki » To dec 01, 2015 3:58 am

Kje pa dobim Certifikat overitelja Tax CA TaxCA.cer ?
janez_primicki
 
Prispevkov: 13
Pridružen: Ne nov 15, 2015 5:41 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a admin » To dec 01, 2015 8:30 am

Pozdravljeni,

Vse certifikate dobite na spletni strani FURS-a oz. imate tam razlago kako jih snamete preko e-davkov.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a admin » To dec 01, 2015 9:15 am

Pozdravljeni,

REŠENO

Danes zjutraj sem preko e-davkov oddal zahtevo za pridobitev produkcijskega certifikata in certifikat dobil v 5 minutah - BRAVO DURS, BRAVO FURS.

Kot sem predvideval se je v produkcijskem certifikatu spremenilo ime izdajatelja, kar sem popravil in nova verzija je dosegliva na spletu. Povezava s produkcijskim strežnikom sedaj deluje
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a janez_primicki » To dec 01, 2015 9:37 am

Meni še vedno javlja pri prijavi poslovnega prostora: Ne najdem digitalnega potrdila / Can't find certificate.
janez_primicki
 
Prispevkov: 13
Pridružen: Ne nov 15, 2015 5:41 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a admin » To dec 01, 2015 9:42 am

Pozdravljeni,

Če ste naložili nov DLL (verzije 1.1.335) in vam to napako še vedno javlja, potem nimate pravilno naloženega digitalnega potrdila. Lahko pa poskusite tudi preko grafičnega vmesnika (SLOTaxGuiTest.exe oz. SloTaxGuiTest40.exe), ki vam izlista vse FURS-ove certifikate, ki jih najde na računalniku.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a janez_primicki » To dec 01, 2015 9:43 am

Za TaxCA mi napiše: To izhodiščno potrdilo overitelja potrdil ni zaupanja vredno, ker ga ne vsebuje shramba zaupanja vrednih potrdil. Pa sem nainštaliral vse certifikate, ki so objavljeni na FURS.
janez_primicki
 
Prispevkov: 13
Pridružen: Ne nov 15, 2015 5:41 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a WinXP » To dec 01, 2015 9:44 am

Danes zjutraj sem pognal nespremenjeno skripto od včeraj z uporabo serijske številke in je Echo deloval. To očitno pomeni, da je bil problem na FURS-ovi strani. Z davčno pa sedaj tudi dela, ko popravim CN in zamenjam SloTaxService.dll v CmdLine verziji.
WinXP
 
Prispevkov: 10
Pridružen: Po nov 16, 2015 10:26 am

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a admin » To dec 01, 2015 9:47 am

Pozdravljeni,

janez_primicki je napisal/-a:Za TaxCA mi napiše: To izhodiščno potrdilo overitelja potrdil ni zaupanja vredno, ker ga ne vsebuje shramba zaupanja vrednih potrdil. Pa sem nainštaliral vse certifikate, ki so objavljeni na FURS.

Za delovanje programa potrebujete en sam samcat certifikat in to je certifikate, ki ga dobite preko eDavkov (za produkcijo). Izven tega ne potrebujete popolnoma nobenega drugega certifikata.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: SloTaxCmdLine ne najde produkcijskega certifikata

OdgovorNapisal/-a WinXP » To dec 01, 2015 9:57 am

Certifikat od TaxCA je ob uvozu (2x kliknemo na certifikat s p12 končnico) treba shraniti v Personal storage. Kje se trenutno nahaja lahko preverimo v brskalniku (v IE je to preko Tools | Internet Options | Content | Certificates | Personal). Še bolj pregledno pa lahko to vidimo preko konzole. Poženemo CMD, vpišemo MMC in izberemo File | Add/Remove Snap-in... ter na levi izberemo Certificates. Ob dodajanju izberemo "My user account"). Nato odpremo sekcijo Personal.
WinXP
 
Prispevkov: 10
Pridružen: Po nov 16, 2015 10:26 am

Naslednja

Vrni se na SloTax - Davčne blagajne v Sloveniji

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov